Gemeente Ameland gaat gesprek aan over galerie

BALLUM – “Onlangs is er een uitspraak gedaan door de kantonrechter betreffende de beëindiging van de huurovereenkomst met mevrouw Nagtegael, waarbij de gemeente in het ongelijk is gesteld. Bent u het met ons eens om u als college nu neer te leggen bij deze uitspraak en geen verdere juridische kosten te maken?” Jan Wijnberg (ABA) stelt de vraag aan het college tijdens de raadscommissievergadering van maandag 12 oktober.

Wethouder Will Bakema antwoordt daarop dat het college advies gaat inwinnen bij een advocaat en dat ze een gesprek willen met Esther Nagtegael van Galerie Philadelphia. Er is nog beroep tegen de uitspraak mogelijk. “We buigen ons er binnenkort over.”

Jeppe Groenewold (A’82) is er kort over: “Kappen! Het is nu klaar!” Ook André Tuil van de VVD praat in de lijn van ABA en A’82: “De gemeente heeft verloren. Laat het daar maar bij.”

Het is de bevoegdheid van het college, wil de wethouder nog gezegd hebben. Hij wil gaan kijken hoe de gemeente samen met Nagtegael hier uit kan komen met een oplossing die in wederzijds voordeel is.

Het college wil het gebouw waar Nagtegael haar galerie heeft zelf gaan gebruiken en heeft daarom de huur opgezegd. De rechter floot de gemeente terug.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *