Wethouders Ameland bekend

Geplaatst op: 04 mei 2018 - Categorie: Gemeente & Politiek

Ellen Bruins Slot

BALLUM – De nieuwe wethouders voor Ameland zijn Ellen Bruins Slot (PvdA) en Theo Faber (AmelandEén). Ellen Bruins Slot is 52 jaar, ze is politiek actief sinds 2005 en op dit moment demissionair wethouder in de gemeente Tytsjerksteradiel.

AmelandEén en de PvdA willen de komende jaren een vernieuwend, slagvaardig en stabiel bestuur waarborgen. Beide partijen willen nadrukkelijk investeren in een goede samenwerking met de gehele gemeenteraad. Een mooie eerste stap hierin is de samen opgestelde en vastgestelde Raadsagenda 2018-2021.

Irma Marinus en Andries Metz gaan de fracties aanvoeren van de PvdA en AmelandEén. Marinus en Metz staan voor een constructieve maar kritische (dualistische) samenwerking met het college en de nieuwe wethouders.

De installatie van Ellen Bruins Slot zal plaatsvinden in de reguliere raadsvergadering van 25 juni. Tot die tijd zal Bruins Slot zich richten op een goede afronding van haar taken als wethouder in Tytsjerksteradiel. Tot aan 25 juni zal de heer Joop Lodewijks zijn werkzaamheden als wethouder (thans demissionair) voortzetten namens de nieuwe coalitie.

Maandag 14 mei zullen Faber en Lodewijks geïnstalleerd worden in een extra raadsvergadering. In deze vergadering wordt ook het coalitieakkoord gepresenteerd.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?