Wethouder Van der Deen gaat naar Dokkum

HOLLUM – Wethouder Linda van der Deen gaat gemeente Ameland verlaten. Ze heeft een baan geaccepteerd als manager in een uitvaartcentrum en crematorium in Dokkum.

Haar baan als wethouder voor de gemeente Ameland zegt ze per 11 juni 2017 op of eerder bij een nieuw college waar de VVD geen deel van uitmaakt. Het gemeentebestuur zit nog middenin een formatie.

“Het past bij de wensen voor mijn toekomst”, zegt Linda van der Deen (45) over haar carrièrestap. Zij en haar man Yde Raap komen beiden niet van Ameland en vestigden zich hier in 2010 toen Van der Deen een baan in Zorgcentrum De Stelp kreeg. Hun kinderen zaten destijds nog op Ameland op school, maar die zijn inmiddels uitgewaaierd naar het vasteland en studeren daar. Dat ze de kinderen niet meer regelmatig ziet vindt ze een gemis.

Van der Deen heeft heel veel plezier beleefd aan haar werk op Ameland, of het nu De Stelp of de gemeente betreft. “Ik ben trots op wat we hebben neergezet in het sociaal domein.”

Haar sollicitatie kwam voort uit het te veel missen van de kinderen, onmin met de buren in combinatie met de onzekerheid over haar baan als wethouder. Volgend jaar zijn er verkiezingen en als wethouder ben je dan je positie niet zeker. Haar sollicitatiebrief schreef ze ruim voor die 3e april, de dag dat het gemeentebestuur struikelde over dossier De Hagen en de onrust in de eilander politiek oplaaide. Ze keek uit naar een nieuwe betrekking met in het hoofd dat ze niets te verliezen had. Het klikte in Dokkum en de baan binnen de uitvaartbranche werd de hare.

Het crematorium waar Van der Deen een leidinggevende functie krijgt is nog in aanbouw. De wethouder met zorg in portefeuille heeft een verpleegkundige achtergrond en ze heeft ervaring met de begeleiding van patiënten in dat laatste stukje voor de dood. “Het ligt mij om met mensen om te gaan in een kwetsbare periode. Dat kan geboorte zijn maar ook dood.”

Met Van der Deen (VVD) verliest Ameland binnen zes weken twee wethouders. Will Bakema (A'82) stapte na een roerige raadsvergadering op 3 april op. 

tik Linda van der Deen in bij ZOEKEN voor meer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *