Linda van der Deen, nummer 2 VVD

HOLLUM – Linda van der Deen (42) staat als nummer twee op de lijst van de VVD Ameland met makelaar André Tuil op nummer 1 van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. We maken nader kennis met Linda van der Deen, die sinds vorig regelmatig aantrad als schaduwfractielid en bij raadscommissievergaderingen aanwezig was.

Linda woont in de Burenlaan met haar man Yde en hun vijf kinderen. Ze heeft een leidinggevende functie in zorgcentrum De Stelp. Sinds juli 2010 wonen ze naar volle tevredenheid op het eiland.

Ze woonde er nog niet eens zo lang toen ze een telefoontje van André Tuil van de Amelander afdeling van de VVD kreeg. De partij was op zoek naar nieuwe aanwas en kwamen Van der Deen op het spoor. De Hollumse heeft een christelijke achtergrond, maar van alle partijen op Ameland sprak de VVD haar toch het meeste aan. Ze had geen politieke ervaring, wel interesse. Samen met André Tuil wil ze de VVD een ander gezicht geven. Huidig raadslid Jan Verbiest keert niet terug aan de raadstafel, hij staat als lijstduwer op de lijst.

Linda van der Deen is er helemaal voor om de politiek laagdrempelig te maken. Daarom staat ze ook volledig achter de inloopavonden, waar burgers op het gemeentehuis alle raadsfracties te spreken kunnen krijgen. “Wij willen meedoen, ons laten horen,” zegt Van der Deen, die de VVD wil profileren. Ze hoort een heleboel van mensen om haar heen en altijd overdenkt ze of ze er iets mee kan. “Als je wat voor de burgers wilt doen, moet je weten wat er leeft onder de mensen. Kom naar de inloopavonden!” roept ze de Amelanders op.

Ze volgde een HBO opleiding management, werkte als verpleegkundige en maatschappelijk werkster en geeft op Ameland als zorgcoördinator leiding aan ongeveer 40 medewerkers.

Ze staat nog tamelijk ongekleurd in de politiek en heeft zich inmiddels aardig ingelezen. De Stelp zorgcoördinator heeft geen familie op Ameland wonen, ze heeft geen eigen bedrijf en dat betekent dat ze vrij de politiek kan bedrijven. De landelijke partij wordt gevolg en het is haar streven om VVD punten te vertalen naar lokaal niveau. De Amelander, die moeten centraal staan, vindt Van der Deen. “Ik kan wel zeggen wat ik wil, maar het is belangrijker wat Amelanders willen.” Daarbij vindt ze het leuk om te zoeken naar wat gemeenschappelijk is. Dat doet ze in haar werk en dat wil ze ook met de politiek. “Ik ben heel erg van het vooruitkijken, sta positief in het leven en dat wil ik uitdragen.”

Haar man Yde leeft met haar mee, volgt haar politieke weg op de achtergrond. Hij inspireert, motiveert en steunt haar èn, en dat vindt Linda van der Deen ook belangrijk, de kinderen vinden haar politieke ambities ook leuk. Ze debatteren aan tafel. “Kinderen houden je scherp.”

Haar uitgangspunt is toegankelijkheid. Ze wil aansluiten bij wat de eilanders willen, inspiratie halen uit elkaar en elkaar dragen. Linda van der Deen wil het beste uit zichzelf en de mensen met wie ze werkt halen ten behoeve van een maatschappelijk doel.

Kandidatenlijst VVD Ameland:

1. André Tuil

2. Linda van der Deen

3. Albert van Barneveld

4. Gerlof Brouwer

5. Jan Nijenhuis

6. Jurrian de Vries

7. Jan Verbiest

Op 13 februari heeft de VVD een avond in De Zwaan te Hollum.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *