RSS
Zoeken

Wethouder Bruins Slot: “We waren goed bezig”

Geplaatst op: 06 januari 2020 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – Wethouder Ellen Bruins Slot van de PvdA vindt het lastig in te schatten hoe het nu komt met het bestuur van Ameland. De PvdA zit samen met AmelandEén in de coalitie, waar beide partijen een wethouder aan leveren. Theo Faber is dagelijks bestuurder van de gemeente namens AmelandEén en Ellen Bruins Slot namens de PvdA.

Vanavond heeft de PvdA spoedberaad. Bruins Slot schuift daar ook bij aan. “Er zijn verschillende opties,” zegt ze. Als Irma Marinus uit de coalitie stapt dan betekent dat voor de PvdA-wethouder ook einde oefening. Het is een van de mogelijkheden en Bruins Slot loopt nog niet op de uitkomst van het beraad vooruit.

“Jammer dat het zo loopt”, zegt ze over de recente ontwikkelingen binnen haar partij. De samenwerking met de fractie en de werkgroep was als altijd prima, net als die met AmelandEén. “We waren op zich constructief, goed bezig.” Dat de samenwerking tussen Marinus en de wethouder stroef zou verlopen weerspreekt de wethouder. Ze heeft er hartelijk om gelachen, toen ze dat vanmorgen in de krant las. Ellen Bruins Slot vindt Ameland een prachtig eiland om te werken; ze is er eigenlijk nog niet uitgewerkt.

Vanmiddag is ze, net als burgemeester Gerard van Klaveren, aanwezig in Dokkum bij de installatie van burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân. In de namiddag reist ze weer naar het eiland, voor het extra spoedoverleg van PvdA Ameland.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?