Westers past hotelplan Spa Noordsee aan

BALLUM –  Met een paar aanpassingen op het plan dat hij in juli van dit jaar aan de raad presenteerde, probeert Harry Westers alsnog zijn Thermen Spa Noordsee op Ameland te realiseren. “Ik ben hier nu voor de derde keer om het plan toe te lichten”, sprak een getergde Westers. De lodges langs de Strandweg zijn in het nieuwe plan minder hoog en staan verder van elkaar af. Daarmee komt de hotelketeneigenaar tegemoet aan de bezwaren van de raadsleden van Ameland. Hij levert daarvoor 16 hotelbedden in.

Al meer dan vijfentwintig jaar wordt er op Ameland gesproken over een kuuroord en Westers heeft daarvoor een plan klaar liggen dat voorziet in een uitbreiding van Hotel Noordsee aan de Strandweg in Nes met een wellness centrum in de koepels van het voormalige subtropische zwembad Aqua Plaza. In het plan wordt het hotel verbonden met de koepels en worden er naast en achter het hotel verschillende types lodges gebouwd langs het water met in totaal 126 tweepersoons hotelkamers. Westers heeft een strook grond van 10 meter breed en enkele tientallen meters lang van de gemeente nodig en de Molenweg moet worden omgelegd.

De meerderheid van de raad lijkt nu akkoord te gaan, maar gaf de hotelman nog geen honderd procent duidelijkheid. Het CDA heeft nog steeds moeite met de bouw op een stuk gemeentegrond en Algemeen Belang Ameland wil het onderwerp nogmaals in een raadsvergadering behandelen. De andere fracties (Ameland’82, VVD en PvdA) geven Westers’ aangepaste plan al groen licht. De Westcord hotelbaas uit Harlingen met hotels 

op Vlieland, Terschelling en Ameland zal tot 17 december moeten wachten voor meer zekerheid. Hij probeerde de raad tot een uitspraak te pressen met de melding dat Schiermonnikoog hem gisterochtend nog had uitgenodigd om dáár te investeren. “Daar worden wij niet anders van,” sprak raadslid Tonnie Overdiep (PvdA).

>>> lees hier meer over Westcord Hotel Noordsee op Ameland

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *