Welkom in de wereld die Ameland heet

BALLUM – Gemeente Ameland start een campagne die nieuwe gasten wil informeren over do’s and dont’s op het eiland. Sinds de reisbeperkingen naar het buitenland vanwege de coronapandemie hebben toeristen Ameland ontdekt, reizigers die niet bekend zijn met de Waddeneilanden en die niet weten hoe het er op een eiland aan toegaat. De slagzin van de Amelander campagne is: Welkom in onze wereld.

Ameland ziet de afgelopen maanden een ander type gast op het eiland. In plaats van de traditionele rust- en stiltezoekers zijn het de zon- en zee aanbidders en de wintersporttoeristen die naar het eiland trekken. Zij kiezen noodgedwongen voor de Wadden omdat een reis naar het buitenland er vanwege de maatregelen niet inzat en zijn wat eisender en luidruchtiger en gedragen zich nog niet als liefhebber van de Waddeneilanden. Die nieuwe gast is niet gewend aan de situatie op het eiland en gedraagt zich daar naar. Ze crossen met scootertjes door de duinen, gaan claxonnerend en schreeuwend door het dorp, steken zeldzame planten uit met het idee ze thuis in de tuin te planten en knippen met de vingers op terrassen. De nieuwe gast ontbeert de voorkennis van de waarden van het eiland en de omgang met de natuur, meent de gemeente. Hij is zich minder bewust van de gedragsregels die voor de traditionele gast vanzelfsprekend zijn. Om de leemte in kennis over het eiland op te vullen komt Ameland met een positieve campagne. Met humor en informatie wordt de weg naar gedrag gewezen dat bij het eiland past. De nieuwe gast wordt dan een liefhebber, is het idee. Of komt nooit weer en kiest voor de volgende reis weer voor een feestlocatie.

Gemeente Ameland voert de campagne uit samen met Wagenborg Passagiersdiensten, VVV Ameland en de natuurbeheerder. Voor de communicatiecampagne is 25.000 euro uitgetrokken. De campagne start op 9 juli, is de bedoeling.

U las dit bericht naar aanleiding van de vergadering van de Amelander gemeenteraad gratis. U kunt uw waardering laten blijken door een kleine bijdrage te storten. Klik op de Doneer button of zie hier voor meer informatie.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *