Thuiszorg Ameland onder druk

BALLUM – Thuiszorg Ameland staat onder druk. Zelfs zo erg dat mensen die op Ameland op vakantie zijn niet kunnen worden bediend door de Thuiszorg en diensten aan eilanders niet kunnen worden geleverd. Tijdens een raadscommissievergadering stelt een ongeruste Jeroen de Jong van CDA Ameland er een vraag over. “Bestaat de mogelijkheid van revalideren in De Stelp nog wel?” wil De Jong weten.

Wethouder Piet IJnsen beaamt dat vakantiegangers met een zorgbehoefte tijdelijk niet een beroep op Thuiszorg Ameland kunnen doen. “De eerste voorkeur van de zorg zijn de inwoners.” Hetzelfde geldt voor Kwadrant en De Stelp, zegt de wethouder. Wel is er af en toe een wachtperiode voordat de cliënt kan worden toegelaten, heeft de wethouder zich laten informeren. En soms kan de eilander niet op het eiland revalideren vanwege de aard van de revalidatie.

Woonzorgcentrum De Stelp heeft drie eerstelijnsverblijven, drie bedden voor mensen die op het eiland willen revalideren en tijdelijk gebruik willen maken van de zorg in De Stelp. "Wij vinden het jammer dat niet iedereen kan worden geholpen," zegt De Jong van 't CDA.

Ondertussen is een flyer op het eiland huis aan huis gegaan, waarin Thuiszorg Het Friese Land mensen oproept op het eiland in de zorg te gaan werken en vooral bij de Thuiszorg te gaan solliciteren. Ook voor een vakantiebaan. De oproep geldt geschoold personeel en mensen die de opleiding willen gaan volgen.

"Het is inmiddels een landelijk probleem," zegt wethouder IJnsen, "Er zijn te weinig mensen in de zorg." De huisvesting is daarbij ook een puntje.

⇒ lees hier De Stelp vol en te krap

Dossier De Stelp en Zorg op Ameland

U las dit bericht naar aanleiding van de vergadering van de Amelander gemeenteraad gratis. U kunt uw waardering laten blijken door een kleine bijdrage te storten. Klik op de Doneer button of zie hier voor meer informatie.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *