Geen overkapte fietsenstalling veerdam

BALLUM – Een overkapte fietsenstalling op de veerdam bij Nes zit er niet in. “Een overkapping kan eigenlijk niet,” antwoordt wethouder Theo Faber op een vraag van raadslid Jan Wijnberg van Algemeen Belang Amelan (ABA). Wijnbergs fractie ziet wel graag een dak boven de gestalde fietsen en daar zouden destijds, tijdens de renovatie van de veerdam, ook afspraken over zijn gemaakt, zegt het raadslid van ABA. Er wordt veel gebruik gemaakt van de fietsenrekken, maar alles staat nu in weer en wind.

ABA wil dat het college onderzoekt hoe de fietsen beschermd kunnen worden gestald. “Een en ander geeft ook een betere aanblik bij aankomst op het eiland,” meent Wijnberg.

Wethouder Faber weet dat er in een raadscommissievergadering wel eens over een overkapping is gesproken, maar van afspraken en een besluit daarover zou geen sprake zijn. Een overkapping op die plek, waar de wind van noord, oost, zuid en west komt, zou betekenen dat er een gebouwtje moet komen dat van alle kanten afgesloten moet zijn. Zo’n bouwwerk past niet op de veerdam.

Dat overkapping niet in de plannen zat, is voor raadslid Han van Heerde van Ameland'82 geen argument. "We weten allemaal dat het er een rommeltje is." Overdekken die hap, wat Van Heerde betreft, met een paar zonnepanelen erop. Een laadpaal voor de elektrische fiets erbij en je kunt op de pier met zonnestroom je fiets opladen.

Vooralsnog zal dat hem niet worden. Wel wordt de capaciteit van de fietsenrekken verdubbeld. Als de fietsen daar dan netjes in worden geplaatst, moet het al een betere aanblik geven.

U las dit bericht naar aanleiding van de vergadering van de Amelander gemeenteraad gratis. U kunt uw waardering laten blijken door een kleine bijdrage te storten. Klik op de Doneer button of zie hier voor meer informatie.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *