Waarom Groenewold niet meer wilde

HOLLUM – Voorzitter Tonny de Jong van Ameland’82 was op de hoogte van het voornemen van Groenewold om te stoppen als hij niet op nummer twee op de kieslijst zou komen te staan. Niet Groenewold maar Han van Heerde werd door de leden op die plek gezet. Groenewold zat sinds 2010 voor A’82 in de raad. Van Heerde werd eind oktober 2017 beëdigd als schaduwfractielid. Hij nam 7 jaar geleden afscheid van het actieve raadswerk, maar staat nu weer paraat.

Het mailbericht dat Jeppe Groenwold naar fractie en bestuur stuurde op 23 januari:

“Goedemorgen allemaal

Acht jaar lang heb ik met plezier Ameland'82 in de raad vertegenwoordigd.

Door de terugkeer van een oud-raadslid binnen de gelederen van Ameland'82 ben ik een beetje op "zijspoor" gezet en is bij mij de gedachte opgekomen dat sommigen binnen de partij deze graag op nummer 2 van de verkiezingslijst wilden, het vertrouwen in mij is geschaad.

Na dat bekend was dat ik niet meer op de lijst van Ameland'82 kwam ben ik benaderd door de VVD. In een goed gesprek met de heren Van Barneveld en Kooiker is mij gevraagd lijsttrekker te worden voor deze partij, mits hun leden daarmee instemmen ga ik deze uitdaging aan.

Tot 21 maart zal ik mij blijven inzetten voor Ameland'82 in de gemeenteraad volgens gemaakte afspraken. Het lijkt mij in mijn geval zuiver dat ik niet meer deelneem aan jullie fractieoverleg omdat daar ook zaken besproken worden die mij niet meer aangaan.

Bij dezen wil ik de familie Teuben bedanken voor de gastvrije ontvangsten tijdens het fractieberaad.

Succes in de verkiezingsstrijd!

Groet

Jeppe”

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *