Waarnemer na 6 juli bekendgemaakt

LEEUWARDEN – De naam van de waarnemend burgemeester van Ameland wordt een week na het afscheid van Albert de Hoop, 6 juli, bekend gemaakt. Dat laat de woordvoerder van de Commissaris van de Koning weten.

Albert de Hoop neemt op vrijdag 6 juli afscheid. Er is dan voor inwoners, ondernemers, verenigingen, relaties en andere belangstellenden de gelegenheid om hem persoonlijk de hand te schudden in restaurant De Piraat in Nes. De ontvangst is om 15.00 uur. Het programma begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. 

Albert de Hoop is de langstdienende naoorlogse burgemeester van Ameland. Daarvoor was hij jarenlang actief in de gemeenteraad van Skarsterlân. Als betrokken en bevlogen burgervader brak hij een lans voor de verduurzaming van Ameland, maakte hij zich hard voor een goede bereikbaarheid van het eiland en zette hij zich in voor vérgaande samenwerking tussen alle Waddeneilanden. Onder zijn bestuur groeide Ameland verder uit tot een zelfstandige en financieel sterke gemeente.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *