Theo Faber eerste burger Ameland

BALLUM – Sinds vandaag 1 juli is Theo Faber eerste burger van gemeente Ameland. Albert de Hoop droeg vorige week de ambtsketen symbolisch al aan de loco-burgemeester over, maar hield er toch tot vandaag nog het beheer over. De voorzittershamer overhandigde De Hoop in dezelfde vergadering van 25 juni aan Piet IJnsen, het langstzittende raadslid, de nestor. Sinds vandaag is De Hoop ambtloos eilander. 

Op vrijdag 6 juli neemt Albert de Hoop afscheid tijdens een afscheidsreceptie. Van 15.00 tot 19.00 uur is er voor een ieder in De Piraat in Nes de gelegenheid om hem de hand te schudden. 

Wethouder Theo Faber (AmelandEén) is formeel eerste burger van het eiland tot de nog te benoemen waarnemend burgemeester aantreedt. Provincie Fryslân maakte nog geen naam bekend.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *