Gemeentesecretaris Ameland vertrekt naar Brabant

BALLUM – De Amelandse gemeentesecretaris-directeur Marloes van Rijswijk aanvaardt per 1 oktober een nieuwe functie bij de gemeente Sint-Michielsgestel. Dit betekent dat zij per die datum afscheid neemt van Ameland en van de gemeentelijke organisatie.

“Ik ben ontzettend blij met de kans die ik krijg in Brabant”, zegt Marloes van Rijswijk. “Tegelijk maakt het mij weemoedig dat ik Ameland ga verlaten. In korte tijd is het eiland ons zeer dierbaar geworden.”

Deze stap komt eerder dan gepland, zegt Van Rijswijk. “In de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat het vaak passen en meten was, met een jong kind, een man die hoofdzakelijk aan de wal werkt en een politieke realiteit die uiterste flexibiliteit vraagt van een secretaris. Ik houd van die dynamiek, maar mijn familie, waar ik altijd op terug zou kunnen vallen als het hectisch is, was ver weg. Dat was niet ideaal. Kennelijk ben ik een echt familiemens.”

Dat zich zo snel al een alternatief zou aandienen, had Van Rijswijk echter niet kunnen vermoeden. “Deze baan kwam op mijn pad en dat was een kans die ik niet kon negeren. In Sint-Michielsgestel ervaar ik dezelfde hartelijkheid en gedrevenheid als op Ameland. Er liggen ook soortgelijke uitdagingen. Het grote verschil is dat mijn privéleven er een stuk eenvoudiger is en dat is beter voor mij en mijn gezin. Dat heeft na lang wikken en wegen de doorslag gegeven.”

Marloes van Rijswijk wordt op 1 oktober benoemd tot gemeentesecretaris-directeur van de gemeente Sint-Michielsgestel. Tot die datum zet zij zich volledig in voor de gemeente Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *