Gerard van Klaveren waarnemend burgemeester Ameland

LEEUWARDEN- Gerard van Klaveren is dinsdagmiddag door commissaris van de Koning Arno Brok beëdigd tot waarnemend burgemeester van Ameland. De benoeming geldt voor een periode van anderhalf jaar. Van Klaveren (67, VVD) was eerder twaalf jaar burgemeester van Weststellingwerf en daarvoor acht jaar gedeputeerde.

De benoeming krijgt de steun van een delegatie van de gemeenteraad, die voorafgaande aan de beëdiging sprak met de nieuwe burgemeester. De kandidaat was voorgedragen door Brok, die eerder uit de gemeenteraad een korte profielschets had meegekregen.

In mei had de commissaris van de Koning met de raad afgesproken dat de belangrijkste taak van de waarnemend burgemeester is om te zorgen voor politieke stabiliteit op het eiland. De afgelopen raadsperiode ontbrak het daar aan.

Eind volgend jaar rapporteert Van Klaveren of er sprake is van politieke rust op het eiland. Pas als dat het geval is, start de procedure voor een Kroonbenoemde burgemeester.

Gerard van Klaveren volgt Albert de Hoop op, die vrijdag na twaalf jaar en twee voltooide ambtsperiodes afscheid nam als burgemeester van Ameland.

Bron: Provincie Fryslân

lees hier over Gerard van Klaveren in de LC

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *