VVV Ameland krijgt 25.000 extra

BALLUM – VVV Ameland krijgt 25.000 euro extra om meer toeristen naar het eiland te trekken. Dit geld moet worden terugbetaald als in 2013 de resultaten niet zijn gehaald.

VVV Ameland moet meer bootkaarten laten verkopen, meer toeristen naar het eiland halen in de periode oktober tot juni en meer bezoekers naar de website lokken.

Met 175.000 euro van de gemeente, 145.000 euro promotiebijdrage van de leden en 30.000 euro aan contributie van de VVV leden kan de VVV komend jaar aan de slag.

De PvdA fractie wil de gemeentelijke bijdrage op 150.000 houden. Tineke Hemminga (PvdA): “We hebben de afgelopen jaar 4 tot 6 ton in promotie gestopt. Dat heeft niet het beoogde resultaat opgeleverd. We hebben al vier jaar gehad met een knappe promotiepot.” Dat de VVV meer krijgt en er gekort wordt op eilander zwemonderwijs, sport en cultuur is voor de PvdA niet te verteren. Hemminga twijfelt ook of de VVV met meer geld meer mensen naar het eiland kan trekken. “Meer geld meer resultaat? Zo lust ik nog wel een paar. We moeten met z’n allen met minder geld toe, dat moet de VVV ook.” De rest van de raad was het niet met haar eens. Zij stemden voor verhoging van de promotiepot met 25.000 euro.

Anneke Touwen-Belt (CDA) meent dat Ameland zich in moet zetten om de economie in de rustige periode van december tot en met maart te stimuleren. “Uitbreiding in de rustige periode biedt ook kansen voor ondernemers. Je moet blijven proberen mensen over de streep te trekken naar ons eiland te komen.” Het toerisme kan groeien van 460.000 nu tot 520.000 in 2013 en deze toeristen zijn allen van harte welkom, wil de gemeenteraad laten weten.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 20 december 2010

– Duizend bezoekers per dag en soms meer, veel meer dan dat – adverteer op de website van Persbureau Ameland en word gezien door mensen die van Ameland houden –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *