Watertaxi voor leerlingenvervoer

BALLUM – De watertaxi van Wagenborg blijft voorlopig ingezet voor het leerlingenvervoer. De snelle overtocht voor leerlingen die dagelijks op en neer gaan naar speciale scholen op het vaste land kunnen tot juli 2011 rekenen op de watertaxi. In het voorjaar volgt een evaluatie. De voorziening kost de gemeente tot 1 juli 2011 € 14.900,–. De ouders van de negen kinderen die er gebruik van maken betalen een eigen bijdrage van € 400,–.

De Amelander gemeenteraad stemt met een krappe meerderheid van 6 tegen 5 stemmen voor integratie van de watertaxi in het leerlingenvervoer. Tijdens de raadsvergadering van vorige maand had de beslissing al kunnen vallen als raadslid Tonnie Overdiep aanwezig had kunnen zijn. Overdiep is ditmaal paraat om zijn stem uit te brengen. Het PvdA raadslid legde een stemverklaring af waarin hij excuses maakt aan de betrokken families dat er door zijn afwezigheid een impasse was ontstaan. “Ik was onthutst maar bovenal teleurgesteld toen ik de uitslag vernam.” Overdiep verwijt de tegenstemmende fracties (CDA en het grootste deel van Ameland’82) dat ze niet sociaal genoeg regeren.  “Ieder voor zich en God voor ons allen,” noemt hij de te verwerpen mentaliteit.

ABA, PvdA en VVD stemmen voor de inzet van de watertaxi voor het leerlingenvervoer. Zij kregen steun van Ameland’82 raadslid Rudolf Teuben. Hij gaat akkoord zolang het krediet toereikend is.

Een afvaardiging van de ouders van de negen leerlingen zat op de publieke tribune. Ze zijn opgelucht na de uitslag. “We nemen er een borrel op!”

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 20 december 2010

– Duizend bezoekers per dag en soms meer, veel meer dan dat – adverteer op de website van Persbureau Ameland en word gezien door mensen die van Ameland houden –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *