Vraag en antwoord raad Ameland -8-

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen werden er door bijna alle raadsfracties diverse vragen gesteld, waar de portefeuillehouders zo helder mogelijk antwoorden op formuleerden.

Albert Knegt van PvdA Ameland maakt zich zorgen over de toestand van de defibrillatoren op het eiland. Met de AED’s kunnen mensenlevens worden gered, maar dan moeten ze het wel doen. Het kwam Knegt ter ore dat van een aantal AED’s de batterijen leeg zouden zijn. Dan zijn de apparaten dus onbruikbaar. Worden de AED’s wel gecontroleerd, wil Knegt weten.

De defibrillatoren-wethouder Nico Oud geeft het antwoord. De gemeente controleert de gemeentelijke AED’s. Op 1 december 2013 was de vervaldatum van de batterijen en in november zijn alle accu’s vervangen, zegt Oud. Er zijn ook particuliere AED’s op het eiland en daar zijn de particuliere eigenaren verantwoordelijk voor.

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *