Vraag en antwoord raad Ameland -4-

Geplaatst op: 18 maart 2014 - Categorie: Gemeente & Politiek

Wapen in het Plantsoentje - Foto Persbureau Ameland

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen werden er door bijna alle raadsfracties diverse vragen gesteld, waar de portefeuillehouders zo helder mogelijk antwoorden op formuleerden.

Tonnie Overdiep werpt het wapen van Ameland op tafel. Het wapen in de bestrating van het plantsoentje in Hollum staat nog steeds ter discussie, weet Overdiep. De kleurstelling van het wapen is niet correct. De maan is geel en die hoort wit of zilver te zijn, zeggen Amelander wapenexperts. Overdiep: “Niet iets om meteen van wakker te liggen, maar toch.” De fractie van de PvdA Ameland is van mening dat je als gemeente correct met je eigen wapen om moet gaan. “Gaat het college ook stappen ondernemen om deze omissie de wereld uit te helpen?”

Portefeuillehouder ‘straten en ingelegde wapens’ Nico Oud wil van geen omissie weten. De kleurstelling is gekozen in samenspraak met Dorpsbelang Hollum, winkeliers en horeca Hollum. Er is bewust gekozen voor een neutrale kleurstelling in plaats van besmettelijk wit.

Bij het gemeentehuis zijn maar twee reacties binnengekomen, heeft Oud geteld. En ja, hij vindt ook dat de gemeente zorgvuldig met het wapen om moet gaan. Die zorgvuldigheid is met het traject van inspraak en overleg in acht genomen. De gemeente zal de gele maan niet vervangen voor stenen van een andere kleur.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?