Vraag en antwoord raad Ameland -1-

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen werden er door de raadsfracties diverse vragen gesteld, waar de portefeuillehouders zo helder mogelijk antwoorden op formuleerden.

Andre Tuil van de VVD wilde weten of de gemeente ook overleg wil gaan voeren met de vervoerders Opstapper en Qbuzz naar Dokkum en Groningen, over de klantonvriendelijke situaties op de pier. Beide buslijnen wachten vaak niet op de veerboot bij vertraging. Dat is voor de reizigers frustrerend, stelt Tuil. Portefeuillehouder Will Bakema vertelt dat er overleg is geweest. De bussen maken deel uit van een grote busroute en dat betekent dat ze op tijd moeten vertrekken. De Opstapper kan de tijd met een kwartier rekken. Voor de eerste boot, de veer die meestal wel op tijd in Holwerd aankomt, gaat de Opstapper kijken of die zelfs iets eerder kan vertrekken. Als extra service is De Sionsberg opgenomen in de route.

Voor Groningen is er slechts het alternatief van lijn 66 naar Leeuwarden en dan doorreizen naar Groningen, stelt de wethouder.

Later dit jaar wordt er met de busonderneming weer een nabespreking gehouden.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *