Voorzitter PvdA Ameland stapt op

HOLLUM – Tonnie Overdiep stapte zondagmiddag met onmiddellijke ingang op als voorzitter van de PvdA Ameland en hij stapt ook direct uit de politiek. Als reden geeft hij een interne vertrouwenscrisis, die werd gevoed door lekken van informatie uit het partijkader. “Het doet pijn,” laat Overdiep nog weten, die vanaf 1990 tot 2014 raadslid voor de PvdA was en daarna betrokken bleef als schaduwfractielid en voorzitter van de lokale afdeling van de socialisten.

Overdiep legde aan het begin van zondagmiddag 5 januari al zijn werkzaamheden voor PvdA Ameland stil, toen duidelijk werd dat iemand van de kleine kring ingewijden uit de school had geklapt. Via via kwam dat bij de pers terecht die er vragen over ging stellen, waarna voor Overdiep het vertrouwen gebroken was.

Donderdag 2 januari was er een spoedvergadering van de PvdA werkgroep. Aanleiding zou het gebrek aan rood in de raad zijn. Irma Marinus scoorde sinds 2012 als socialistisch oppositielid door op te komen voor de mensen met de smalle beurs en oog te hebben voor de sociale aspecten van het gemeentelijke beleid. Als fractievoorzitter van de coalitiepartij komt ze minder rood uit de verf. Die donderdagmiddag was te kort om het spoedoverleg helemaal af te ronden, zodat voor donderdag 9 januari het vervolg op de PvdA agenda staat. Deze vergadering zal niet meer worden voorgezeten door Tonnie Overdiep. Inmiddels is er een extra spoedvergadering ingelast naar aanleiding van het vertrek van de voorzitter. Dat overleg is op maandagavond 6 januari.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *