Vierde gegadigde voor nieuwe camping

BALLUM – Er heeft zich een vierde ondernemer gemeld die wel een nieuwe camping op het eiland wil inrichten. Naast De Lange Dunen aan de Pietje Miedeweg, maakte Theo Nobel van Ambousen een plan bekend om caravans aan de zuidkant van de Oranjeweg te plaatsen. Koudenburg wil in noordelijke richting op de Jan Roepesheide wel voorzieningen aanleggen. Nu heeft ook W. Groenewold zich gemeld. Hij stelt voor bij het boerenbedrijf annex kampeerboerderij aan de Reeweg nummer 2 bij de Ballumerbocht een terrein in te richten als camping en de kampeerders een huurtermijn van 10 tot 15 jaar aan te bieden.

Door veranderd beleid bij caravanparken Ambousen en Boomhiemke bij Hollum werd bij een paar honderd caravaneigenaren de plek opgezegd. De particuliere caravans moeten wijken voor andere accommodatie. Veel caravanbezitters willen eigenlijk helemaal niet weg en zoeken op het eiland naar een nieuw plekje. Daar spelen de vier ondernemers op in met plannen waar ze vele, vaak trouwe, Amelandgangers blij mee zouden maken.

Gemeente Ameland zegt alternatieve locaties voor een caravanpark te onderzoeken. Sieds Tuininga van De Lange Dunen heeft inmiddels een brief gekregen dat een camping bij de zorgboerderij niet wordt toegestaan. Het zou op die plek niet passen, wegens ‘ruimtelijke en planologosche aspecten.’

⇒ Tik Ambousen en/ of Boomhiemke in bij ZOEKEN om meer over de kwestie te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *