Vermaning als Open Monument 2021

NES – Afke Schols en Jacob Roep haakten in op Open Momumentendag 2021 en organiseerden dat de Vermaning aan het Vermaningspad in Nes het weekend van Open Monumentendag te bezoeken was. Schols en Roep doen verslag en roepen op.

"Met 38 bezoekers op zaterdag en 35 op zondag zijn wij heel tevreden over ons Experiment Open Monumentendagen 2021 dit afgelopen weekend.

Zeer geïnteresseerde belangstellenden kwamen naar het Vermaningspad in Nes om daar de Vermaning (Doopsgezinde kerk) en het Huuske van de freule te bekijken.

Wij zijn ervan overtuigd dat Open Monumentendagen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het stimuleren van Cultuurtoerisme.

Daarom gaan wij ons nu inzetten voor het organiseren van Open Monumentendagen in september 2022. Met liefst méér open monumenten in alle vier de dorpen.

Wilt U met ons meedenken? Bewoont of beheert u een monument en vindt u het leuk volgend jaar een actieve bijdrage te leveren?

Mail ons dan op info@persbureau-ameland.nl. Wij nemen dan contact met u op!

Jacob S.Roep en Afke Schols-Hak"

Open Monumentendag is in 2022 op zaterdag 17 en zondag 18 september.

Jacob Roep is nog op zoek naar meer informatie over de kleurige ramen in de kerk. Kunstmaand 2000? Kunstenaar/ glazenier?Mocht u er meer van weten geef graag uw informatie door.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *