Vermaning is Open Monument

Geplaatst op: 12 september 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

De Vermaning tijdens de Kunstmaand - Foto Persbureau Ameland

NES - Gisteren was het Open Monumentendag en ook vandaag, zondag 12 september, zijn door het hele land monumenten te betreden. In Nes op Ameland is de Vermaning dit jaar op open voor bezichtiging en het horen van de verhalen over de bijzonderheden van deze kleine kerk. Open Monumentendag is een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Duizenden monumenten openen gratis hun deuren voor publiek en laten zien hoe rijk Nederland is op het gebied van cultureel erfgoed. 

Vermaning
De doopsgezinde kerk, mooi in al zijn eenvoud en met ramen in het allermooiste blauw, is op 12 september open van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur. De gastvrouw laat u van harte de bedstee van de koster en meer zien. De Vermaning is te vinden aan het Vermaningspad, een oase van rust in het centrum van het dorp Nes. Het Vermaningspad is op zichzelf al een monument.

Freule Huuske
Tegenover de Vermaning staat het Freule Huuske, waar u voor de gelegenheid de tuin mag betreden en de kakebiënen van de walvisvaarders kunt bewonderen. De gastheer vertelt graag over zijn huisje, waar ook echt een freule heeft gewoond.

Bezoekregels Covid-19
Open Monumentendag volgt de landelijke richtlijnen en het protocol dat door belangenorganisatie Kunsten ‘92 is opgesteld speciaal voor de culturele sector, waar het veilig openstellen van monumenten onder valt.
Kijk op openmonumentendag.nl voor een overzicht van de regels.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?