Verkiezingsdebat en Kieswijzer Ameland

NES – De partijen hebben voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart campagne gevoerd, avonden georganiseerd, drukwerk huis aan huis doen gaan en posters geplakt. De lijsttrekkers zijn gefilmd door Ameland Vandaag en hete hangijzers zijn uit de doeken gedaan in de Amelander. Als klap op de vuurpijl was daar het Verkiezingsdebat in De Toel te Nes, onder leiding van LOA-man Peter Raadjes. Daar werd gedebatteerd over woningbouw, natuur en recreatie, cadeautjes aan sommige Amelanders, wellness, duurzaamheid, vaargeul, twaalfmaandeneconomie, De Stelp en de zorg. Het zijn onderwerpen die de Amelander kiezers na aan het hart liggen.

De politieke partijen Algemeen Belang Ameland (ABA), Ameland’82 (A’82), CDA, PvdA Ameland, VVD en de nieuwe partij Ameland Eén, bleken het over heel veel punten wel min of meer eens te zijn. De grootste verschillen zitten in de nuances.

Wie het Verkiezingsdebat heeft gemist, of wie het – deels; de middag duurde 3,5 uur – nog eens na wil luisteren kan terecht op Ameland Vandaag, het videokanaal van PA. De video's zijn maximaal 15 minuten lang.

Hieronder staat een link naar de Kieswijzer Ameland.

1. Bekijk hier de eerste ronde (het filmpje staat ook hieronder)

2. Bekijk hier het debat tussen Jeroen de Jong (CDA) en Theo Faber (AmelandEén)

3. Bekijk hier het debat tussen Irma Marinus (PvdA) en Piet IJnsen (ABA)

4. Bekijk hier het debat tussen Jeppe Groenewold (VVD) en Rudolf Teuben (A'82)

5. Bekijk hier de laatste ronde – komt nog – 

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Kieswijzer Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *