Van Klaveren in It Polytburo

LEEUWARDEN – Vanavond is de allereerste It Polytburo van 2020 op Omrop Fryslân televisie en de eerste op de vrijdag. Andries Bakker en Eric Ennema hebben vanavond Gerard van Klaveren te gast. Van Klaveren was anderhalf jaar waarnemend burgemeester op Ameland. Hij werd aangesteld om de politieke rust op het eiland te herstellen.

Bakker en Ennema vragen hem of dat gelukt is. Juist vlak voor zijn afscheid is de politieke onrust heviger dan ooit, met veel gedoe en narigheid binnen de PvdA en de coalitie. Toch is een fusie tussen de Waddeneilanden niet aan de orde, vindt Van Klaveren. De presentatoren vragen hem ook hoe de liefde voor IJsland hem heeft geholpen bij het besturen van Ameland.

Aan het einde van de uitzending laat Gerco van Beek weer een cartoon zien die hij live tijdens de uitzending maakte.

  • It Polytburo
  • Omrop Fryslân
  • 17:30 uur, met later op de avond herhalingen

bekijk hier de video en beluister de uitspraken van de waarnemend burgemeester over het politieke klimaat op Ameland en de Amelanders

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *