Bob Rijpstra nieuwe voorzitter PvdA Ameland

HOLLUM – Bob Rijpstra is benoemd tot nieuwe voorzitter van PvdA Ameland. Hij volgt daarmee Tonnie Overdiep op, die tien jaar voorzitter was en zondag 5 januari deze functie neerlegde. De voorganger van Overdiep was weer Bob Rijpstra, dezelfde die nu herkozen is. Destijds nam Rijpstra afstand vanwege drukke werkzaamheden. Inmiddels is Rijpstra gepensioneerd waardoor hij over meer tijd beschikt.

De nieuwe voorzitter is tijdens de ledenvergadering van donderdag 9 januari gekozen. Hij werd door de leden gevraagd de voorzittersrol op zich te nemen, laat secretaris Marloes Rijpstra weten.

Tonnie Overdiep gooide aanvankelijk het politieke bijltje erbij neer, maar keerde een paar dagen later voor een deel op zijn schreden terug. Hij wil geen voorzitter meer zijn, maar blijft wel actief lid van PvdA Ameland. Marloes Rijpstra: “De partij prijst zich gelukkig dat Tonnie als actief lid voor de afdeling behouden blijft en er gebruik gemaakt kan worden van zijn ervaring en kennis.”

Marloes Rijpstra vervolgt: “Ondanks de schok die de gebeurtenissen van de afgelopen week teweeg hebben gebracht, is de stemming onder de leden positief en strijdbaar. De PvdA Ameland is nog altijd dezelfde stabiele, betrouwbare partij als voorheen. We blijven de ontwikkelingen in de gemeenteraad kritisch volgen en zullen actief deelnemen aan de eilander politiek, zij het op andere wijze dan via een vertegenwoordiging in de Raad.”

De schok waarover Rijpstra spreekt betreft allereerst het plotselinge vertrek van voorzitter Tonnie Overdiep, die aanvankelijk vanwege een vertrouwensbreuk niks meer met de eilandpolitiek te maken wilde hebben en daaropvolgend het vertrek van het PvdA-raadslid Irma Marinus, die onafhankelijk van de partij aan het gemeentebestuur deel blijft nemen. De PvdA is daardoor zijn fractie in de raad kwijt, maar heeft nog wel een wethouder.

klik op 'Categorie: Gemeente & Politiek" te vinden onder de titel van dit artikel, om meer over de Amelander politiek te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *