Van A naar B: eerste schaap is over de dam

HOLLUM – Een nieuw crowdfundingproject op Ameland, en het is een bijzonder project. Via crowdfunding werken we mee aan de verhuizing van twee Amelanders naar Bonaire. Van A naar B is dan ook de titel, van Ameland naar Bonaire. Door met velen een klein beetje bij te dragen, maken we dit mogelijk.

Bonaire

Het gaat om Anthony Evers en Ria Evers-Dokter, die willen verhuizen naar Bonaire, maar dat zelfstandig financieel niet rond kunnen krijgen. Ria Evers-Doker, de schrijfster van het boek Ameland aan Tafel, maakte in de zomer van 2015 in een interview met Omrop Fryslân bekend dat ze graag wil verhuizen naar Bonaire. Won ze maar een lot in de loterij, zei ze nog voor microfoon. Het Caribische gebied is het thuisfront van Anthony. Daar woont zijn familie en daar zijn z’n vrienden. De tropische warmte doet Ria haar gezondheid ook goed. Ze hebben een droom om samen terug te verhuizen naar de Cariben. 

Lees hier meer over de achtergrond van het project.

Het is een bijzonder project, omdat de Amelander vrienden van Ria en Anthony hun natuurlijk helemaal niet willen missen. Zij zien tevens in Bonaire de beste plek is voor het stel om oud te worden, heel oud. Dat doet niets af aan hun liefde voor Ameland. Het is gewoon de beste plek gegeven de omstandigheden.

Met verschillende acties willen we geld verdienen:

  1. Stand op Sfeermarkt Hollum op 30 december 2015
  2. Dinnershow in herberg De Zwaan
  3. Kaartenactie
  4. Workshop schaapjes boetseren en raku stoken

Een van de acties is een Dinnershow in Herberg De Zwaan. Wil je bijdragen met een stukje muziek, leuke act, mooi verhaal, wat cabaret als onderdeel van de show? Meld je dan alvast aan.

Schaapjes

De eerste actie werd spontaan aangemeld door Liesbeth Dul van Het Melkkannetje. Zij organiseerde op zeer korte termijn twee workshops en haalde de eerste tientjes binnen. Er komen nog wel een paar van die leuke workshops op de agenda, dus hou de website in de gaten als je ook een stel schaapjes wilt boetseren die raku gestookt worden.

We plaatsen een Eurometer op deze website om de stand van alle acties bij te houden. Bekijk hier de Eurometer.

De eerste schaapjes zijn over de dam.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *