Twee CDA'ers Ameland opgestapt

Geplaatst op: 29 mei 2014 - Categorie: Gemeente & Politiek

CDA Ameland in gelukkiger tijden: vlnr. Marieke van Schaijk-Ketelaars, Klaas-André de Boer, Bert Cordes, Dirk Beyaard, Jeroen de Jong, Theo Faber, Suzanna Twickler, Pieter Oene Smit en Nico Oud

HOLLUM – In een extra CDA-ledenvergadering, gisteravond, heeft beoogd raadslid Bert Cordes afscheid genomen van de politiek en Theo Faber zijn raadszetel aan de wilgen gehangen. Onafhankelijk van elkaar en met verschillende overwegingen hebben de twee hun taken voor het CDA in de gemeente Ameland neergelegd.

Theo Faber trok tijdens de vergadering zijn conclusies. De problemen rond de coalitievorming zijn complex, zegt hij, zonder daar op dit moment over in details te treden. Hij geeft te kennen geen rancune tegenover personen te hebben. Faber is bereid zich op de achtergrond in te zetten voor een soepele overgang naar de nieuwe situatie.

Bert Cordes komt nog met een verklaring. Hij is vooral opgelucht, nu de kogel door de kerk is. Cordes heeft een hectische week achter de rug sinds Ameland’82 te kennen gaf hem niet te accepteren als raadslid bij een coalitie van A’82 en CDA.

Voorzitter Joop Lodewijks geeft nog geen reactie op de situatie. Het bestuur en lijsttrekker Nico Oud komen vanavond bij elkaar.
Het CDA onder aanvoering van Oud, moet voor de zesde keer een raadslid laten gaan. Eerder verlieten Erica de Vries-Faber (2008), Gunda Brunotte-Kiewiet (2009), Arend-Jan Hakman (2009) en Anneke Touwen-Belt (2011) de raad en nu Bert Cordes en Theo Faber.
Dirk Beijaard en Marieke van Schaijk-Ketelaars zijn de volgende leden die in aanmerking komen voor het raadslidmaatschap. De daaropvolgende nummers op de CDA-lijst zijn Klaas André de Boer, Suzanna Twickler en Pieter Oene Smit.

Voorzitter Tonny de Jong van Ameland’82 laat het volgende weten: “Ik kan je mededelen dat wij als Ameland’82 bezig zijn om een coalitie te vormen. Wij hebben geen enkele voorkeur uitgesproken welke politieke partij dit ook zal zijn.”
De Jong doet verder geen mededelingen over de voortgang, maar een gesprek met Algemeen Belang Ameland staat voor vrijdag aanstaande in de agenda.

Dossier Raadsverkiezieningen 2014
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?