Toch leerlingenvervoer per watertaxi

BALLUM – De Amelander leerlingen die op het vaste land scholen voor speciaal onderwijs bezoeken, mogen tot het eind van dit jaar gebruik blijven maken van de watertaxi. Dat besloot de gemeenteraad van Ameland gisteravond. Vier van de vijf raadsfracties dienden een motie in die het leerlingenvervoer per watertaxi verlengt tot 31 december. Alleen het CDA stemde tegen.

Aan de nieuwe regeling zit een onderzoek gekoppeld. Ameland wil bekijken of het vervoer goedkoper kan door de leerlingen de terugreis met de gewone veerboot te laten maken. Ameland wil tevens een eigen bijdrage per kind die inkomensafhankelijk is. Daarnaast wil Ameland onderzoeken of de voorziening te combineren is met vervoer van ziekenhuispatiënten en andere leerlingen die buiten het onderwijsaanbod op Ameland vallen, zoals VWO-leerlingen. De gemeente wil ook bekijken of er andere vervoerders zijn die deze speciale vorm van personenvervoer kunnen uitvoeren.

Het onderzoek wordt dit najaar uitgevoerd. Om toch iets op de vervoerskosten te bezuinigen moeten de leerlingen woensdagmiddag met de gewone veerboot terug , net als vrijdagmiddag. In september en oktober kunnen ze ook met de 15.30 uur veerboot naar huis.

Het CDA stemde tegen de motie. Vorige week is er een weloverwogen besluit genomen, meent Anneke Touwen-Belt van het CDA. Daar wil ze niet al na een week op terugkomen.

Het CDA legt de verantwoordelijkheid terug bij de ouders. De gemeente kan wat het CDA betreft wel ondersteunend optreden. "En als er een bedragje bij moet is het CDA daar best toe bereid." 

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 6 september 2010

  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *