“Spiegeltjes en kraaltjes” voor Hollum

BALLUM – Nog voor de zomer krijgt Hollum bloembakken en straatmeubilair om het dorp te verfraaien. Ameland’82 kreeg de hele raad mee om het centrumgebied van het dorp te versieren. Toch kregen de indieners van het initiatiefvoorstel commentaar. Tineke Hemminga (PvdA) sprak van “een cadeautje in slechte verpakking.” Het initiatiefvoorstel deed bij haar en andere raadsleden de wenkbrauwen fronsen. “Waarom nu en waarom zo? Het lijkt wel alsof de verkiezingen al zijn begonnen.”

Wethouder Will Bakema van A’82 huize heeft al diverse keren met Dorpsbelang Hollum rond de tafel gezeten. Op basis van die gesprekken en het reconstructieplan dat er al ligt, had het college met een voorstel kunnen komen, menen de raadsleden van VVD, CDA, ABA en PvdA. Ameland’82 denkt hier in de aanloop naar de verkiezingen mee te scoren en dat nemen de overige raadsleden de fractie kwalijk. Hemminga verwijt A’82 zelfs missionarisgedrag. Hollum wordt blij gemaakt met spiegeltjes en kraaltjes.

Het uitgebreide reconstructieplan voor de dorpen ligt al 7 jaar klaar. In de tussenliggende tijd is Buren opgeknapt, heeft Ballum een nieuwe Camminghastraat en kan Nes zich verheugen in een autoluw centrum met de bijbehorende verkeersmaatregelen en nieuwe bestrating. Hollum stond achterin de rij. Het dorp heeft meer nodig dan bloembakken en bankjes. “De reconstructieplannen liggen stil. We moeten toch wat!” verdedigt Dirk Brouwer (A’82) het voorstel. De hele raad stemt uiteindelijk voor de verfraaiing op korte termijn. Dan heeft Hollum dat in ieder geval te pakken. Een motie van Algemeen Belang Ameland kreeg ook raadsbrede steun: het college komt zo spoedig mogelijk met een uitvoeringsplan.

Dorpsbelang Hollum is gematigd verheugd over de uitkomst van de discussie. Mooi dat er bloembakken komen, maar er moet veel meer gebeuren om het dorp aantrekkelijker te maken. Wat Dorpsbelang Hollum betreft staat de parkeerproblematiek ver voor petunia’s en leugenbanken op het verlanglijstje.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 mei 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *