De Tuun wordt bouwrijp

BALLUM – De voorbereidende werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de woningbouwprojecten de Tuun en Nes Oost zijn in een afrondende fase. De gemeente heeft grond aangekocht en onderhandelt nog over een grondruil. Niet het krediet voor het bouwrijp maken van het terrein geeft stof tot discussie, maar het plan om snippergroen aan de omwonenden van De Tuun te verkopen. Het college had daarvoor 80 euro per vierkante meter willen berekenen, maar daar wilden een aantal raadsleden niet aan. Het is een kwestie met een lange voorgeschiedenis en met vele prijsafspraken die gaan van 25 gulden en 32,50 gulden per m², via 20 euro en 32,50 euro tot 80 euro. Dat laatste bedrag is de prijs voor snippergroen volgens het huidige gemeentelijke beleid.

CDA en PvdA willen niet afwijken van de 80 euro prijs, maar A’82, ABA en VVD hebben andere plannen.

Algemeen Belang Ameland vindt 20 euro wel voldoende, maar trekt staande de vergadering dit amendement in om zich te verenigen met A’82. Deze twee fracties komen samen uit op een prijs van 32,50 euro. Met de stem van de VVD-er Jan Verbiest erbij, rolt dit amendement met 5 voor (A’82, ABA, VVD) en 4 tegen (CDA en PvdA) door de stemming. (Rudolf Teuben van A'82 stemt niet mee wegens betrokkenheid bij het onderwerp en Anton Kiewiet van A'82 is afwezig).

Gunda Brunotte: “Ik vraag me af waarom we beleid maken.” Tonnie Overdiep: “Politici worden creatief om maar van het beleid af te kunnen wijken. Daar wil de PvdA niet aan meedoen.” Om de creatieve Amelander politiek te benadrukken citeerde Overdiep een rijmpje:

“Een goudvis die wat in zijn kom zwom,

Deed dit soms links- en dan weer rechtsom.

Hier heb ik het knap moeilijk mee,

want ik ben, sprak hij, recht door zee!

Maar ik vrees dat ik op een dag, hoe stom,

In een politiek circuit kom kom.”

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 mei 2009.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *