Schuur aan Tjetteweg weer op agenda

BALLUM – “Ik begrijp er niks van,” zegt Jaap Bruin. “De aanvraag om een schuur is al negen keer afgewezen.” Hobby schapenboer Douwe Borsch wil aan de Tjetteweg bij Hollum een schuur bouwen. Hij is er sinds eind jaren negentig mee bezig en krijgt de vergunning maar niet los. De schuur ligt te solitair in een open gebied, is te dicht bij de huizen geprojecteerd of ligt te dicht bij een verzuringsgevoelig gebied.
Jaap Bruin, die uitkijkt op de plek waar Borsch de schapenschuur wil hebben, steekt zijn bezwaren niet onder stoelen of banken. “Het is een open en karakteristiek gebied. Waarom moet in dit mooie landelijke gebied een landbouwschuur komen? Het lijkt erop dat de schapenschuur er moét komen,” verzucht Bruin. “Zoek een andere plek. Dan is iedereen tevree!”
Het college wil wel medewerking verlenen aan de bouw. “Rondom het dorp Hollum zijn meer solitaire bebouwingen aanwezig. Voorbeelden hiervan zijn Bosweg, Badweg, Oosterlaan en aan het einde van het Tjettepad. Hiermee beweren we niet dat verder vrijuit solitair zou kunnen worden gebouwd, maar geheel vreemd in dit gebied is het niet,” schrijft het college in het voorstel aan de raad. De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 10 september een beslissing.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *