Detailhandel op bedrijventerrein mag toch

BALLUM – Installatiebedrijf R. Oud mag zijn spullen voorlopig in de showroom blijven verkopen. De raad vraagt aan het college om dit specifieke bedrijf een binnenplanse vrijstelling te verlenen. De toestemming is tijdelijk totdat er een detailhandelsstructuurvisie is vastgesteld.

Op het bedrijventerrein aan de Achterdijken in Nes staat een nieuw pand van Installatiebedrijf Robert Oud waar in de showroom diverse artikelen worden verkocht. Volgens de bestemming van het terrein mag winkelverkoop niet en mag Oud alleen goederen verkopen die ter plekke worden gemaakt, gerepareerd of bij het installatiewerken horen. Dit betekent dat de toiletpot wel mag worden verkocht, maar het LCD scherm niet. Gemeente Ameland constateerde afgelopen jaar dat de winkelactiviteiten van Oud strijdig zijn met de bestemming. Winkels mogen niet op het terrein waar Oud heeft gebouwd. Op dezelfde Achterdijken mag na de bocht, richting Ballumerweg, wel gewoond en gewinkeld worden. Jan Verbiest (VVD) pleit ervoor hier één bestemming van te maken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *