Hotel Noordsee breidt uit

BALLUM – Hotel Noordsee gaat het hotel uitbreiden met vergaderzalen, personeelsverblijven en een fietsenstalling. Met de beschikking over vergaderzalen kan in de winter en in het voor- en najaar een hogere bezetting worden gehaald, volgens Harry Westers van Westcord, het overkoepelende bedrijf waar Noordsee onder valt. Hotel Noordsee heeft daarvoor een stukje grond nodig dat tussen het hotel en het natuurcentrum in ligt. Momenteel staat daar nog een vakantiehuisje. De gemeente heeft dat perceel in 2005 gekocht in voorbereiding op de plannen rond het kennis- en innovatiecentrum. Het huisje wordt gesloopt.

In het oorspronkelijke bouwplan van Noordsee was voorzien in 9 personeelskamers. Deze zijn toen niet in de bouwvergunningenprocedure opgenomen en ook nooit gerealiseerd. De gemeente stelt de voorwaarde dat de nu aangevraagde personeelsverblijven als personeelsverblijven worden gebruikt en niet opgaan in de hotelfunctie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *