Ook Ex-Medewerkers buitendienst Ameland krijgen nabetaald

BALLUM- Voormalig medewerkers buitendienst van de gemeente Ameland krijgen hun onregelmatige uren in de periode vanaf 1991 tot aan het einde van hun dienstverband alsnog uitbetaald. Voor de huidige medewerkers buitendienst was dat in november vorig jaar vastgesteld maar de ex-medewerkers vielen toen buiten de boot. De toeslag wordt betaald over de uren die voor 8.00 uur en na 18.00 uur worden gewerkt. De buitendienst wordt regelmatig op deze uren ingeschakeld.

Piet IJnsen (ABA) hamerde eerder op uitbetaling aan ex-medewerkers. Hij moest tot de vergadering van 10 september wachten op de goede afloop. IJnsen voelde zich ‘hoogst beledigd’ dat, terwijl hij er keer op keer naar vroeg en geen informatie kreeg, het college al bezig was het voor de oud-medewerkers te regelen. Met: “Wij hebben niet het oogmerk u te beledigen, maar om medewerkers en ex-medewerkers gelijk te behandelen. We hebben geluisterd naar uw wens en naar de wens van de meerderheid van de raad,” deed burgemeester Albert de Hoop de kwestie af.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *