Duurzaam Energieteam

BALLUM – Gemeente Ameland heeft een aantal burgers en ondernemers gevraagd om mee te denken over duurzaam energiegebruik op Ameland.
Deze denktank vormt het Duurzaam Energieteam van Ameland (DE-Team). Op alle vier Friese Waddeneilanden wordt een DE-Team opgericht. Het DE-Team op Ameland zet duurzame projecten op. In het DE-team van Ameland hebben Dirk Kooiker, Johan Kiewiet, Johan Bunicich, Robert Oud, Frans Kienstra, Jan Straatsma, Jeffrey Huizinga en Tineke Hemminga zitting. Jester Nynke Schoustra is als verslaglegger en coördinator toegevoegd en Sicco Boorsma zit namens de provincie in het team. Wethouder Nico Oud schuift regelmatig aan.
Het DE-team kiest voor het komende jaar drie kleine duurzame projecten met als doel duurzaamheid tussen de oren van de Amelanders te krijgen. Voor 1 juni 2008 moeten deze drie projecten uitgevoerd zijn. Wat voor projecten dit worden hangt af van de ideeën die het DE-Team boven tafel krijgt. Amelanders kunnen daar een bijdrage aan leveren. Wie een nuttig duurzaam idee heeft kan het mailen naar duurzaam@ameland.nl of contact opnemen met Jester Nynke Schoustra via telefoonnummer (0519) 555 530.
Het uitvoeren van deze projecten en de begeleiding van het team is mogelijk door subsidies van Europese Programma’s (Leader +) en de provincie Fryslân.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *