Schuur aan Achterdijken

BALLUM – Nog steeds wil A.J. Biesheuvel de schuur aan de Achterdijken verbouwen. Hij is al enkele jaren bezig medewerking van de gemeente te krijgen. De schuur is beeldbepalend. Rudolf Teuben (A’82) constateert in de aanvraag een overschrijding van het bouwvlak. “Volgens de letter van de wet kun je alleen maar weigeren,” zet hij de toon.

De schuur en ook de dijkjes aan de zuidwestkant van Nes moeten behouden blijven, meent raadslid Tonnie Overdiep (PvdA). Terzijde meldt hij dat hij met lede ogen aanziet dat de dijkjes rond Nes achteruit gaan.
Wethouder Nico Oud meent dat Biesheuvel de schuur alleen mag verbouwen als het plan binnen de huidige contouren valt. Een hogere en bredere schuur krijgt van het college geen medewerking. Oud ziet het liefst een opgeknapte schuur “met witte beesten met wol” aan de Achterdijken. Hij is verbaasd dat Biesheuvel zijn verzoek van een paar jaar geleden herhaalt. Hij had het antwoord kunnen voorspellen, meent de wethouder.

Piet IJnsen (ABA) stelt dat je volgens de regels een gebouw eenmalig mag vergroten, “Dus ga in overleg,” adviseert hij de wethouder. “Dan moet de eigenaar maar bij ons komen,” meent Oud. Het onderwerp komt terug op de raadsagenda, waarna er een besluit valt.
De terzijde van Overdiep raakt wethouder Oud. Hij gaat met de eigenaren van de weilanden en de oude veekeringsdijkjes in gesprek.

>>>meer over de schuur aan de Achterdijken 31 oktober 2006

>>>meer over de raadscommissievergadering van 2 februari 2009

>>>lees meer over de raadsvergadering van 23 februari 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *