Aankoop perceeltje aan Molenweg

BALLUM – Het raadsvoorstel “Krediet aankoop grond Molenweg; Familie Bodewes” komt als hamerstuk op een volgende raadsagenda. De gemeente wil het stuk grond kopen omdat het aansluit op het terrein van het Kennis- en Innovatiecentrum. De grond kost 36.200 euro. De kosten zijn 1000 euro. Het voorstel is om 37.200 beschikbaar te stellen.

Waarom moet dit stukje grond zoveel geld kosten? Het is een terechte vraag die Jan Wijnberg (ABA) stelt en het antwoord is duidelijk. De familie wilde het stukje grond wel verkopen maar dan alleen voor deze prijs. Het stukje grond aan de Molenweg bij Nes wordt straks ingezet om het Kennis- en Innovatiecentrum (KIC) aan de achterkant te ontsluiten. Bovendien werd een ruimere verkeerssituatie aan de achterkant van het KIC als wisselgeld gebruikt voor de procederende bewoners van Noordsee Residentie. Na de toezegging over een betere verkeerssituatie trokken zij hun bezwaren in en kon het KIC verder met de plannen. Voor een ruimere verkeerssituatie is het stukje grond nodig.

Burgemeester Albert de Hoop legt uit dat de familie in het verleden meer eigendommen op het eiland heeft gehad en dat ze in de oorlog het ene na het andere zijn kwijtgeraakt. De nazaten van de familie hechten aan een goed gevoel bij de verkoop van dit stukje Ameland.

>>>meer over de raadscommissievergadering van 2 februari 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *