Schadevergoeding voor Nagtegaal

BALLUM – “Het speelt pas 15 jaar,” bromt Barend Nagtegaal. Hij vraagt 23.000 euro schadevergoeding vanwege derving van zijn woongenot. Toenmalige Garage Nagtegaal aan de Reeweg kreeg een VVV kantoor voor de neus en een concurrerend tankstation aan de achterkant. In 2004 is een schadevergoeding van 15.000 door de gemeente toegekend, maar Nagtegaal kan zich niet in dat bedrag vinden.
Uitzichtverlies, zicht op een massaal gebouw en privacy verlies maken het huis aan de Reeweg minstens 18.000 euro minder waard. Een makelaar schat de waardevermindering op 23.000. De rechter meent echter dat er schadebeperkende omstandigheden zijn. Met het privacyverlies valt het wel mee, meent de rechter, want het huis van Nagtegaal staat nu eenmaal aan de drukke Reeweg en het kantoor aan de overkant van de weg wordt niet permanent bewoond.
De gemeente wil hem 18.000 euro betalen. Jan Verbiest (VVD) pleit ervoor Nagtegaal de volle 23.000 te geven: “Het is allemaal niet even prettig verlopen voor de familie.”
Erica de Vries-Faber (CDA) verwoordt de mening van haar fractie en de rest van de raad: “We kunnen niet op de stoel van de rechter gaan zitten.”
Nagtegaal kan 18.000 euro tegemoet zien, verhoogd met de wettelijke rente per 2 mei 2003 tot de dag dat het op zijn rekening wordt gestort. Het verzoek tot planschadevergoeding vanwege omzet verlies van zijn toenmalige bedrijf naar aanleiding van de vestiging van een brandstofverkooppunt aan de Achterdijken trok Nagtegaal ter vergadering in. Dit komt op een andere moment terug op de agenda.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *