Rook- en stookverbod op Ameland 

BALLUM – Na buureiland Terschelling stelt nu ook Ameland een rook- en stookverbod in. De gemeente meldt: "In verband met de aanhoudende droogte heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om vanaf 21 april 2019 op basis van artikel 2:18 van de APV een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen op Ameland. Het is ook verboden om vuur te stoken." Op Terschelling mag er sinds 2 april al niet meer in de natuur gerookt worden, op Vlieland vanaf 20 april en op Schiermonnikoog net als op Ameland vanaf 21 april. Texel heeft nog geen rookverbod.

De Veiligheidsregio geeft een aantal adviezen om brand in de natuur te minimaliseren:

  • Rook niet in natuurgebieden (De Veiligheidsregio stelt dit in het algemeen, vanaf vandaag heeft de gemeentelijke overheid bepaald dat dit tot nadere order verboden is op Ameland).
  • Parkeer je auto niet in hoog, droog gras.
  • Gooi afval – vooral glas – in afvalbakken.
  • Houd je aan de regels voor het gebruik van barbecues, kampvuren en vuurkorven.

    lees hier meer over Voorzichtig met vuur in de natuur

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *