Out now: Ameland InZicht!

NES – Een kakelvers seizoen is al uit de startblokken en dus is het tijd voor een nieuwe Ameland InZicht! De 21e editie van de eilandglossy is van de persen gerold en verrast lezers met een mix van frisse én vertrouwde items.

Lang niks van ons gehoord? Klopt. Maar we zaten zeker niet stil! Achter de schermen is intensief gewerkt aan een geslaagde reboot van ons prachtige magazine. Nieuwe bezems, een ander geluid, maar natuurlijk 100% eilandeigen. Na 20 nummers besloot initiatiefnemer Henk Huizinga dat het tijd was voor een wisseling van de wacht, hij heeft het stokje overgedragen aan een nieuwe uitgever: Kevin Kiewiet. Wat die twee delen? Hun enthousiasme. Zo blijven mensen met dezelfde passie voor Ameland je lijfblad maken. Kijk maar, lees maar.

Fietsen, jammen, proeven

Zoveel te doen en te zien. Dat begint al op de cover, met “onze” eigen, jonge couturier van Ameland. We nemen je graag mee op avontuur, in woord én beeld. Stappen op de fiets voor een eilandtour vol verhalen, turen vanaf de verkeerstoren over de Waddenzee uit, jammen er muzikaal op los met een krullenbol met Amelander roots en… daar krijg je dorst van. Geef je glas maar door, dan serveren we hippe lentedrankjes. Kroketje erbij van eigen bodem? Ameland InZicht kreeg een voorproefje van de maker.

Expedities en showparade

En er is veel meer. We duiken diep de eilandgeschiedenis in en blikken met de laatste walvisvaarders terug op hun gevaarlijke maar fortuinlijke expedities. We jutten de verhalen, over die historische appeloogst bijvoorbeeld. We genieten ook in het hier en nu, van het live-spektakel in de natuur: hier zit je eerste rang voor de showparade van futen, vlinders, rammelaars.

Veel plezier en geniet van de lente!

Bron: Ameland InZicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *