Ridderweg blijft voorlopig smal

BALLUM –De vernieuwde Ridderweg tussen Hollum en Ballum blijft voorlopig smaller dan de bedoeling was. In de eerstvolgende raadsvergadering zal blijken of wethouder Nico Oud struikelt over het asfalt.

In juli, vlak voor het reces, werd duidelijk dat er een fout was gemaakt. De weg was 20 centimeter smaller dan in het raadsbesluit stond. De asfaltlaag is 4.80 in plaats van 5 meter. Intussen zijn er meer klachten over de weg. Op 25 plekken zitten aan de zijkanten scheuren, de nieuwe verkeerssituatie op de kruising met de Pietje Miedeweg is niet veilig en de afritten zijn zo steil dat de boeren er niet overheen kunnen met hun machines.

Wethouder Nico Oud moest zich andermaal verantwoorden. Onder zijn bewind werd besloten tot de smallere uitvoering toen de misser eenmaal werd geconstateerd. “Ik had betere regie moeten voeren,” zei een schuldbewuste Oud tijdens de raadscommissievergadering. “Ik trek het me persoonlijk aan.” In het vervolg zit de wethouder bij bouwvergaderingen of laat hij zich op z’n minst goed op de hoogte houden, belooft hij de raad. Er ligt desondanks een mooie weg, meent hij.

Piet IJnsen (ABA) wil dat het college uitvoering geeft aan het raadsbesluit en hij wil dat de wethouder zijn verantwoording neemt. Oud vindt dat hij genoeg door het stof is gegaan. “Ik heb me verantwoord naar u toe. Het is gelopen zoals het gelopen is. Ik kan ook nog wel eens excuus maken. Wat mij betreft is de kous af. Het woord is aan u.” Hiermee is de politieke toekomst van de wethouder nog niet veiliggesteld. IJnsen beraadt zich of hij het vertrek van de wethouder gaat eisen.

Rudolf Teuben lijkt een voorschot te nemen op die discussie: “Je kunt er lang en breed over praten maar daar wordt de Ridderweg niet breder van.”

>>> luister hier naar een reportage van Omrop Fryslân

>>> lees hier meer over de raadscomissievergadering van 9-8-2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *