Restant asfalt op Westerpad beland

BALLUM – Het Westerpad is een zandpad tussen de Verbindingsweg en het strand, langs natuurcamping Middelpôlle. Je mag er niet met je auto overheen, behoudens bestemmingsverkeer voor de camping en zomerhuisjes aldaar. Het autoverkeer op het pad neemt toe, werd al eerder geconstateerd en dat terwijl er een groot inrijdverbodsbord staat. Nu is inrijden gestimuleerd door het begin van het Westerpad te asfalteren. Ameland’82 raadslid Jeppe Groenewold verwondert zich erover en hij vraagt dan ook aan het college of zij daarvan wisten en of het niet in strijd is met de gemeentelijke uitgangspunten. Groenewold spreekt ook van verkwisting van asfalt op een pad dat het niet behoeft ten nadele van asfaltwegen met gaten die wel een extraatje hadden kunnen gebruiken. Die hadden toch eerder in beeld moeten komen en dat was nog goed geweest voor de veiligheid ook.

Wethouder Nico Oud geeft een half antwoord op alle vragen. Er was asfalt over na de laatste aanpak van de Verbindingsweg, wel 5 ton. Het Westerpad was al voor een deel geasfalteerd, dus daar kon het wel bij. “Het heeft niets extra’s gekost!” Oud poneert het als een doorslaggevend argument, waaruit spreekt dat er geen beleid achter stak. Groenewold laat het er verder bij zitten. Hij heeft zijn vragen gesteld, niet echt antwoord gekregen, maar wel de wethouder het podium gegund om te melden dat het Westerpad deels geasfalteerd is, louter omdat het kon. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *