Regionale reactie op vaargeulvisie

BALLUM – De gemeente Ameland gaat samen met gemeente Noardeast Fryslân en de provincie een regionale reactie op de Lange Termijn Visie Vaargeul geven. Deze reactie wordt onafhankelijk van Rijkswaterstaat opgesteld. Dat zegt het college van Ameland op een vraag van de PvdA tijdens de raadscommissievergadering van maandag 7 oktober.

Onlangs zijn tijdens een bewonersavond drie scenario’s gepresenteerd en Irma Marinus van de PvdA wil weten hoe het nu verder gaat en of de Amelander politiek ook bij de voortgang van het proces wordt betrokken. Wethouder Theo Faber meldt namens het college dat hij zijn best doet om de gemeenteraad over de regioreactie te laten plassen. “Als het in het tijdpad mogelijk is.”

Marinus ziet ook graag de volgende kennisbijeenkomst over de bereikbaarheid van het eiland op het eiland. Die staat nu gepland in Dokkum, omdat veel deskundigen op het vasteland wonen en Dokkum dan een handigere vergaderlocatie is. “Ik hoop dat u iets meer doet dan uw best,” geeft ze de wethouder nog mee.

⇒ lees hier over de bewonersavond en de drie scenario’s

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *