Regels onder kussen burgemeester Ameland

BALLUM – Burgemeester Gerard van Klaveren heeft regels nodig voor onder zijn hoofdkussen. Om een paar nachten eens goed op slapen. De regels? "Ik ben burgemeester van Ameland. Ik ben burgemeester van Ameland. Ik ben burgemeester van Ameland, Ik ben …"

Van Klaveren zat vanavond de raadsvergadering in Ballum voor. Hij begon echter met: "Welkom bij de raadsvergadering van de gemeente Weststellingwerf." Een oude routine stak de kop op; Van Klaveren was van 2005 tot 2017 burgemeester van die Friese gemeente. Twaalf jaar lang was hij daar voorzitter van de gemeenteraadsvergaderingen, die hij begon met het riedeltje: "Welkom bij de raadsvergadering van de gemeente Weststellingwerf." Op het gemeentehuis in Wolvega is dat een passende tekst, maar als hij daarmee in Ballum de Amelander raadsvergadering begint, resulteert dat in hilariteit onder raadsleden en bezoekers op de publieke tribune.

Een paar nachten tot een week met de regels, dat hij burgemeester van Ameland is, onder zijn hoofdkussen zouden moeten volstaan om het erin te stampen: "Ik ben burgemeester van Ameland." Dat is hij al sinds begin juli vorig jaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *