RSS
Zoeken

Regels onder kussen burgemeester Ameland

Geplaatst op: 28 januari 2019 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM - Burgemeester Gerard van Klaveren heeft regels nodig voor onder zijn hoofdkussen. Om een paar nachten eens goed op slapen. De regels? "Ik ben burgemeester van Ameland. Ik ben burgemeester van Ameland. Ik ben burgemeester van Ameland, Ik ben ..."

Van Klaveren zat vanavond de raadsvergadering in Ballum voor. Hij begon echter met: "Welkom bij de raadsvergadering van de gemeente Weststellingwerf." Een oude routine stak de kop op; Van Klaveren was van 2005 tot 2017 burgemeester van die Friese gemeente. Twaalf jaar lang was hij daar voorzitter van de gemeenteraadsvergaderingen, die hij begon met het riedeltje: "Welkom bij de raadsvergadering van de gemeente Weststellingwerf." Op het gemeentehuis in Wolvega is dat een passende tekst, maar als hij daarmee in Ballum de Amelander raadsvergadering begint, resulteert dat in hilariteit onder raadsleden en bezoekers op de publieke tribune.

Een paar nachten tot een week met de regels, dat hij burgemeester van Ameland is, onder zijn hoofdkussen zouden moeten volstaan om het erin te stampen: "Ik ben burgemeester van Ameland." Dat is hij al sinds begin juli vorig jaar.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?