Pasana-geld misschien niet helemaal verloren

BALLUM – Het geld dat gemeente Ameland in Pasana heeft gestoken is misschien niet helemaal verloren. Met het faillissement van de zorggroep in 2014 leek 1,2 miljoen Amelands geld in de plomperd te zijn verdwenen. Het bedrag betrof een garantiestelling aan de voormalige zorggroep. Pasana beheerde destijds diverse zorgvoorzieningen waaronder zorgcentrum De Stelp op Ameland.

AmelandEén stelt er in de laatste raadscommissievergadering een vraag over aan het college. De fractie las in de krant over ontwikkelingen betreffende restitutie van een gedeelte van het bedrag. Zou er voor Ameland nog een meevallertje inzitten? Burgemeester Gerard van Klaveren weet dat niet zeker. In de afhandeling van het faillissement is er een verschuiving van een normale vordering naar een boedelvordering en die verschuiving zou voor Ameland voordelig uit kunnen pakken. “Ik hoop dat er nog wat geld terugkomt,” zegt de burgemeester. De advocaten zitten er bovenop.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *