Regeling staandwantvissen een feit

BALLUM – De hobbyvissers op de Waddeneilanden mogen hun netje zetten en blijven vissen. De uitzonderingsregeling staat eindelijk op papier. Volgens de regels die gelden voor de staandwantvissers, mag het niet, maar voor de hobbyvissers langs de kust is een uitzondering gemaakt. Gemeenten langs de Nederlandse kust en de Waddeneilanden hebben gestreden voor de uitzondering.

De Amelander vissers kunnen zich vanaf volgende week melden op het gemeentehuis, zegt wethouder Will Bakema. Na 15 april voert de gemeente de regeling uit en gaat het vissers registreren die zich aanmelden voor het vissen met staand want. De gemeente wil de vergunningen zoveel mogelijk uitgeven aan Amelander hobbyvissers, maar een algeheel verbod voor niet-Amelanders zit er niet in, weet de wethouder. De uitzondering op het verbod om met staand want te vissen is vooral bedoeld voor eilanders die vanwege klein historisch medegebruik hun visjes willen blijven vangen. Bakema: “We hebben een afspraak met de minister gemaakt voor een adequate regeling.”

>>> lees hier over Blekers besluit, december 2011

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *