Reconstructie Verbindingsweg/ Achterdijken/ Bureweg

BALLUM – De asfalteringswerkzaamheden tussen de Ballumerbocht en Nes zijn afgerond. De volgende fase van de reconstructie is de weg tussen Nes en Buren.

Bureweg

In de periode van maandag 25 april tot en met vrijdag 20 mei worden de werkzaamheden aan de autoweg tussen Nes en Buren gestart. In deze periode wordt de weg afgesloten voor verkeer en wordt een omleiding ingericht. Het verkeer (uitgezonderd fietsers) wordt over de Achterdijken, Ballumerweg, Strandweg en de Zwarteweg omgeleid.

Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad tussen Nes en Buren en ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

De asfalteringswerkzaamheden worden afgerond op woensdag 4 mei. In het Hemelvaartweekend, van donderdag 5 mei tot zondag 8 mei, is de weg open voor verkeer (met een snelheidsbeperking). In de periode van maandag 9 mei tot en met vrijdag 20 mei wordt de weg afgewerkt.

Herstel fietspad

Op dinsdag 3 mei wordt het fietspad langs de Verbindingsweg hersteld. Op die dag begeleiden verkeersregelaars het verkeer langs de werkzaamheden. U kunt hiervan enige overlast ondervinden. 

Rood asfalt kruispunten

Op maandag 9 mei worden de kruispunten Verbindingsweg-Reeweg (Ballumerbocht) en Ballumerweg-Achterdijken geasfalteerd. Op dezelfde dag vinden er ook herstelwerkzaamheden plaats bij de drempel bij de Reeweg en een plek nabij de Ballumerblinkert. Ter plekke worden er omleidingen gerealiseerd waarbij verkeersregelaars worden ingezet. U kunt hiervan enige overlast ondervinden. 

Meer info

Via de borden bij de werkzaamheden worden de omleidingen aangegeven. 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *