Ameland krijgt veerdienstonderzoek

BALLUM – Op Ameland komt een onderzoek naar de gevolgen van een anderhalfuurs veerdienst. De veerboot heeft dan meer tijd om opgelopen vertragingen weg te werken en daardoor zou de boot vaker op tijd kunnen vertrekken. Nu is er sprake van een uursdienst, waarbij het ene uur (op het halve uur) de boot vanaf Ameland vertrekt en het volgende uur vanuit Holwerd. Een anderhalfuursdienst heeft consequenties voor het eiland, voor bijvoorbeeld de bevoorrading van winkels en voor vollere boten op drukke dagen.

Tegen welke problemen Ameland aanloopt bij een overstap naar een anderhalfuursdienst wordt in een onderzoek boven tafel gehaald. “Als het problemen oplevert dan moet de minister zoeken naar oplossingen,” zei burgemeester Albert de Hoop tijdens de laatste raadscommissievergadering. Tot het onderzoek is besloten door het Rijk, Wagenborg Passagiersdiensten en gemeente Ameland. Het wordt geen duur onderzoek, beloofde de burgemeester, op de vraag van raadslid Irma Marina (PvdA) naar de kosten. Zij constateerde dat het onderzoek uit de lucht kwam vallen. De kosten zullen niet hoger zijn dan 15.000 euro; over zo’n bedrag kan het college zonder overleg met de gemeenteraad beslissen.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *