Raadsvergadering in LED

BALLUM – Het was de ene schorsing na de andere, tijdens de raadsvergadering van 25 mei. Lag het aan een bezoeker op de publieke tribune of was de vernieuwde verlichting debet aan de schorsingsdrang van de raadsleden? Het eerste was een geintje, al is het frappant dat elke keer dat YB uit H in de zaal zit er geschorst wordt.

De vertrouwde armatuur met halogeentjes in de raadszaal is vanwege de duurzame uitstraling ingewisseld voor LED verlichting in het plafond. “Goed licht en nog zuinig ook,” sprak de burgemeester. Weliswaar kwam het aantal schorsingen in deze vergadering op 5, voor het overige werd er vreedzaam vergaderd. Dat was een vorige keer wel anders. Toen vloog men elkaar bekant in de haren en viel er zelfs dreigende taal. De voorzitter deed aan het begin van de vergadering van 25 mei een appèl op de raadsleden om niet meer “op de man te spelen” en “zaken en het meisje te scheiden.”

De woorden van de voorzitter vonden vruchtbare bodem en het licht deed de rest. De raadszaal is aangenaam helder verlicht. Het gemeentehuis van Ameland is aan de LED. Het is een voorbeeld voor alle eilanders.

>>> lees hier meer over het onderwerp van alle onrust

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 mei 2009.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *